Wędzarnia elektryczna z generatorem dymu

Samodzielne przyrządzanie potraw może być bardzo dobre dla naszego organizmu . Dzięki temu mamy
możliwość oferować naszym klientom do spożycia produkty, które są pozbawione sztucznych substancji i będą miały wpływ na ich zadowolenie i dobre samopoczucie. W tym temacie bardzo dużą popularnością cieszą się ostatnio wędzarnie elektryczne.

Wędzenie to proces, który nadaje żywności charakterystyczny aromat, smak i kolor. Oprócz poprawy walorów organoleptycznych jest to również sposób, na konserwację żywności bez użycia chemicznych konserwantów. Wędzarnia elektryczna z generatorem dymu umożliwia obróbkę termiczną wyrobów mięsnych  oraz wędzenie ryb na gorąco. 

wędzarnia z generatorem dymu

Czym jest generator dymu?

Generator dymu, tzw.  dymogenerator, służy do wytwarzania dymu w komorze wędzarniczej. Dym tworzy się w wyniku żarzenia się zrębków drewna i wchodzi do komory dzięki różnicy ciśnień na wlocie i wylocie wentylatora. Komora posiada podwójne ściany, w których umiejscowiona jest wełna mineralna, która zapewnia ochronę termiczną.
Dym powstający w trakcie procesu wędzenia w wytwornicy dymu (dymogeneratorze) przedostaje się do komory grzewczej  po czym poprzez przewód wyprowadzjący (komin) wydzielany jest na zewnątrz. W standardowym wyposażeniu komory znajduje się przewód o długości 2 m wykonany z blachy nierdzewnej.

Zalety wykorzystania dymogeneratora:

•    łatwość wędzenia oraz szybkie uzyskanie zadowalających efektów
•    uzyskanie koloru produktu, jasne lub ciemne, w zależności od rodzaju produktu i preferencji klientów
•    minimalny ubytek wagi produktu
•    możliwość regulacji prędkości obrotowej wentylatora

Wędzarnia elektryczna z generatorem dymu – opis produktu

Generator dymu w wędzarni elektrycznej to praktyczne urządzenie, które nie będzie wymagało od nas stałego monitorowania cyrkulacji dymu lub temperatury. Wszystkie funkcje można dostosować zarówno ręcznie, jak i automatycznie. Jest to bardzo dobre rozwiązanie dla wszystkich właścicieli małych i średnich przedsiębiorstw gastronomicznych.

Wymiary MINI wędzarni:

  • Wymiary wędzarni zewnętrzne:
  • – wys. 2200 / szer. 900 / głęb. 1005
  • Wymiary wewnętrzne w mm:
  • – wys. 1420 / szer. 795 / głęb. 70
  • Prześwit drzwi w mm:
  • – wys. 1230 / szer. 700

    Korzyści płynące z zastosowania wędzarni z generatorem dymu

    wędzarnia z generatorem dymu Inwestpol
    wędzarnia przemysłowa gastronomiczna Inwestpol Consulting

    Korzystając z naszej oferty, kupujesz kompletny zestaw i oszczędzasz pieniądze.
    Za cały zestaw płacisz mniej, niż za te same urządzenia zakupione osobno. Dodatkowo nie musisz
    martwić się o elementy przeznaczone do mocowania.