Komory wędzarniczo - parzelnicze
Produkujemy komory wędzarniczo-parzelnicze charakteryzujące się wysoką sprawnością przeprowadzanych procesów. W szczególności przeznaczone dla sklepów oraz małych i średnich firm trudniących się sprzedażą swoich własnych, swojskich wyrobów.
Wszystkie procesy są programowane, wykonywane automatycznie lub ręcznie i kontrolowane przez system czujników naszej komory MINI. Istnieje możliwość dowolnego ustawiania parametrów komory.
Wędzarnia wyposażona jest również w układ hydrauliczny, którym dostarczona jest woda używana w procesie technologicznym.
Dane techniczne:
Komora wędzarniczo-parzelnicza – zastosowanie urządzenia
Komora wędzarnicza naszej produkcji pozwala na przeprowadzanie takich procesów jak:
– wędzenie,
– suszenie,
– parzenie,
– pieczenie,
– gotowanie i pasteryzację.
Komora jest energooszczędna i w pełni zautomatyzowana, wyposażona w sterownik mikroprocesorowy, przeznaczona do obróbki termicznej produktów spożywczych takich jak:
– mięsa,
– ryby,
– wędliny,
– sery,
– drób.
Komora wędzarniczo – parzelnicza zalety
Dzięki obróbce produktów w komorze wędzarniczo – parzelniczej pozbywamy się z mięsa bakterii, które są przyczyną krótkiej daty ważności produktów.
Podwójne drzwiczki komory wyposażone są w szybę pozwalającą monitorować przebieg procesów technologicznych zachodzących w komorze.
Nasze urządzenie w całości wykonane jest ze stali nierdzewnej, dzięki czemu spełnia zasadnicze normy higieniczne. Ponadto solidna budowa komory z trwałych materiałów zapewni długie lata jej użytkowania.
Korzyści z zakupu małej komory wędzarniczo – parzelniczej
Po zakupie mini wędzarni otrzymujecie Państwo roczną gwarancję na sprzęt. Dodatkowo po upływie roku i wykonaniu płatnego przeglądu w naszej firmie, owa gwarancja zostanie przedłużona o kolejny rok.